GROEP HERINNERING

Groupe Mémoire – Groep Herinnering is een vereniging opgericht door oud-gedeporteerden en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog die de herinnering van hun strijd tegen het nazisme en totalitarisme en het behoud van de herwonnen democratische vrijheden in ere willen houden. Na het overlijden in 2017 van onze voorzitter Pieter-Paul Baeten, de laatste overlevende politieke gevangene van onze organisatie, willen de “kinderen van de tweede generatie” de strijd verder zetten.

 

Groupe Mémoire – Groep Herinnering krijgt vanaf heden een ander gezicht, maar blijft voornamelijk een reflectiegroep met interesse voor:

  • De historiciteit van de Tweede Wereldoorlog.
  • De misdaden tegen de mensheid en vooral over de slachtoffers van de genociden en de Politieke Gevangenen.
  • Het behoud van de eenheid van het land.
  • Het standvastig verzet versus de etno-regionalistische partijen in België en Europa, geuit door wijlen voorzitter Pieter-Paul Baeten.

De totalitaire regimes ondergaan metamorfoses en passen zich aan, zoals virussen, om zich als betrouwbaar en aantrekkelijk voor te stellen.

We hebben de plicht ze te ontmaskeren. Het behoud van deze organisatie is een signaal aan diegenen die de amnesie en amnestie verkiezen boven de herinnering en de historisch vaststaande feiten, en die op een heimelijke manier de rechten willen in vraag stellen en ondermijnen waarvoor onze ouders hebben gestreden.

De nieuwe verkozen voorzitter, Dr. Yves Louis, de vicevoorzitter Harry De Neve, de leden van de raad van bestuur en de leden engageren zich deze erfenis te vrijwaren maar ook standpunten in te nemen in het kader van de actualiteit.

Sluit Menu
Sluit Menu